Na een succesvolle uitverkochte editie van het Sebastianus Festival én middag voor de jeugd van vroeger, gaat het jubileumjaar van St. Sebastianus Gendt in volle vaart door. Met een feestweek vol speciale evenementen op komst valt er de komende tijd genoeg te beleven in het dorp!

De feestweek trapt af op vrijdag 31 mei met het Pleinfeest. Tijdens het Pleinfeest organiseert St. Sebastianus, samen met De Klok Gendt, een groot feest op het Julianaplein. Denk dus aan veel gezelligheid en drankjes, met het gevoel van de maandagmiddag van De Gendtse Schuttersfeesten. Robert Pouwels, Marloez Atemlos en Hugo Peeters verzorgen het muzikale programma van deze avond.

Zaterdag 01 juni staat op het Julianaplein de GendTattoo op de planning. In deze speciale avondvullende show zal op magische wijze de bekende Nachtwacht van Rembrandt van Rijn tot leven worden gewekt. Met optredens van topkorpsen uit binnen- en buitenland wordt het hele verhaal van de Nachtwacht uitgelicht. Dit evenement zal zelfs het Sebastianus Festival gaan overtreffen!

Op donderdag 6 juni wordt de Dorpstraat omgetoverd tot een dorp uit de middeleeuwen. Met jouw familie en vrienden kan jij je opgeven voor de middeleeuwse maaltijd. We gaan terug naar de oprichtingsjaren van St. Sebastianus. Onder het genot van middeleeuwse muzikale klanken kunt u genieten van een maaltijd en de nodige drankjes. Een bijzonder en uniek evenement!

Vrijdag 7 juni is de Schutterstent, naast de Providentia, geopend voor een groot feest! Met de toffe band MmoozZ, veel gezelligheid en ontelbaar veel drankjes wordt het een geweldig festijn!

Zaterdag 8 juni vindt de officiële jubileumreceptie plaats. Iedereen die St. Sebastianus wil feliciteren met het 525-jarig bestaan mag langskomen. Hugo Peeters, The Perfect Showband en Johnnie Gold zullen voor een gezellig feestje gaan zorgen.

De feestweek wordt afgesloten met een Kringdag op zondag 9 juni. Schutterijen van Kring Rijk van Nijmegen - de Betuwe uit allerlei hoeken van Gelderland komen dan naar Gendt toe om deel te nemen aan  wedstrijden in allerlei disciplines. Publiek is hierbij van harte uitgenodigd! Ook is er muziek van Freeline 

Viert u het 525-jarig bestaan van St. Sebastianus met ons mee? Leuk! Houd onze socials in de gaten voor de laatste updates. Scoor je kaarten voor de diverse evenementen op www.sebastianus.nl/tickets. Dan zien we je snel!