GENDTATTOO

Evenement
GendTattoo
  1 juni 2024

  Julianaplein  |  Gendt, Nederland

Schuttersgilde Sint Sebastianus staat op het punt om een historische mijlpaal te bereiken; het 525-jarig bestaan. Om deze eervolle gelegenheid te vieren, organiseren we een onvergetelijke taptoe met het thema De Nachtwacht Live.

Het thema van de taptoe verbeeldt het bekendste verhaal van de Nederlandse schuttersgeschiedenis: het beroemde en iconische schilderij "De Nachtwacht" van Rembrandt van Rijn. Het verhaal van dit meesterwerk wordt tot leven gebracht en het belooft een avond vol spectaculaire optredens en een eerbetoon aan de rijke tradities van de schutterij.

De GendTattoo biedt meer dan je zou verwachten van een taptoe. Het zal een zeer vermakelijke, doorlopende, mix zijn van muzikale uitvoeringen, dans, onderdelen van de schutterij uit vervlogen tijden en prachtige kostuums. En dit allemaal in een toepasselijk decor uit de tijd van het Gendtse Kasteel. Bezoekers zullen getuige zijn van topkorpsen, indrukwekkende formaties en choreografieën, geïnspireerd op de leden van De Nachtwacht, die ieder op hun manier de geschiedenis van de schutterij weerspiegelen.

Uiteraard beleeft u de muziek en shows van onze eigen Jong Sint Sebastianus en de Show en Marchingband. Het programma wordt verder ingevuld met optredens van:

Op zaterdag 1 juni 2024 zal het Julianaplein in Gendt worden omgedoopt tot Middeleeuws kasteel waar de eerste editie van de GendTattoo zal worden gehouden. Koop je kaarten voor de “GendTattoo 2024; De Nachtwacht Live” zijn hier te koop 

 
 
 
 

 

Adres
Julianaplein, Dorpstraat, Kapel, Gendt, Lingewaard, Gelderland, Nederland
6691 AX, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 1 juni 2024

Powered by iCagenda